Klubnyheder

Hillerød Bordtennis’ første verdensmestre nogensinde

26. juni 2018, 21.41

Pia Toelhøj og Petra Gummeson Sörling, der begge kunne fejre det danske holdmesterskab i Elitedivision Damer for HGI Hillerød Bordtennis for nyligt, kunne for lørdag aften dansk tid fejre endnu en titel. Denne gang var det titlen som verdensmestre!

Det skete da de sammen vandt finalen ved WVC (World Veteran Championship) i Las Vegas i damedouble over 45 år ved at finalebesejre det Peruianske par Milagritos Gorriti og Migali Montes med sætcifrene 6-11, 11-9, 11-9, 7-11, 11-9.

Undervejs har de spillet 7 kampe, og de har i alt kun afgivet 4 sæt. Det er gået ud over doublemakkere fra Rusland, Tyskland, Belgien, Italien, Frankrig og altså Peru i finalen.

Formand Thomas Hjermind Jensen annoncerede tidligere i dag, at hvis Pia og Petra skulle gå hen og misse finalen, så ville de i hvert fald være det kønneste doublepar, og da redaktionen jo ikke er i Las Vegas, må vi vælge at tro på formanden :) Men de nøjedes ikke med at tage skønhedsprisen ved WVC Tabletennis – de gik hele vejen til toppen af podiet og guldmedaljerne som det bedste doublepar. Sikke en afslutning på sæsonen :)

Og dog. Sæsonen er nemlig ikke helt slut for Pia Toelhøj, der stadig er med i singlerækken for “Womens singles over 50”, hvor hun er nået til round of 16 – altså 1/8-finalen, som spiller tidligt søndag morgen dansk tid. Pia møder Taiwans Mei-Lan Huang.

Vi krydser fingre for Pia i singlen og sender også varme tanker til de øvrige danskere i Las Vegas, hvor der stadig er danskere med blandt de sidste få i flere af de øvrige rækker – Kom så Bordtennis Danmark :)

Opdatering søndag den 24. juni: I singlerækken besejrede Pia  den Taiwanesiske Mei-Lan Huang i ottendedelsfinalen. Til gengæld blev kvartfinalen endestationen, da hun mødte tyske Olga Nemes og tabte med cifrene 5-11, 6-11, 11-7, 5-11. Mon ikke Pia og Petra – og forhåbentlig endnu flere bordtennisspillere fra Hillerød – er klar til at tage kampen op igen til næste år, når European Veterans Championship 2019 spilles i Ungarn hovedstad Budapest?

Klubnyheder