Hillerød – medaljekandidater i damernes elitedivision?

Pia Toelhøj, Petra Sörling. Elitedivision bordtennis i Hillerød
Pia Toelhøj og Petra Sörling er bare 2 af de de damer der er klar til at spille i HGI-trøjen

Lige før Danmarksturneringens ‘lukketid’ for sæsonen 2016/17, har vi HGI Hillerød Bordtennis ansøgt om en plads i damernes elitedivision – og fået den!

Ansøgingen blev sendt af sted til DBTU’s turneringsudvalg på baggrund af en fantastisk tilgang af damespillere, som i den kommende sæson har valgt at spille i Hillerød-trøjen. Tilgangen af damespillere tæller både tidligere og nuværende danske og svenske mestre, gamle og nye ansigter, en OL-deltager og flere stærke damer.

Hvem er de så? Jo, her kommer hele stjerneparaden 🙂   😯

Chen Yan
Chen spillede senest for Hillerøds damehold i Elitedivisionen i sæsonen 2009/2010, hvor hun bl.a. opnåede en sejr over Anne Cathrine Bomann.

Katja Leoni
Katja Leoni er efter nogle års pause fra senior bordtennis igen tilbage i Hillerød. Katja er mangedobbelt ungdoms danmarks mester, blandt andet junior mixeddouble guld sammen med vores egen Martin Christensen (1990). Hun bor i Helsinge og arbejder i Hillerød.
Katja har et højt anlagt hurtigt spil og smittende positivt humør.

Mie Skov
Mie Skov spiller for Hillerød GI Bordtennis i sæson 2016/17Mange gange dansk mester og OL-deltager i 2012 – Mie er dansk bordtennis største damenavn gennem tiderne, og har blandt andet begået sig flot i mændenes StigaDivision. Mie stoppede sin internationale karriere for et par år siden, men har stadig masser af lyst til at spille bordtennis, så længe hun kan holde en plagende rygskade på afstand.

I indeværende sæson har Mie hjulpet som gæstetræner for Hillerøds ungdomsspillere i den intensiverede træning frem mod DM Ungdom.

Petra Sörling
Petra SörlingDa et af historiens stærkeste Hillerød damehold vandt sølv i elitedivisionen i 1998 var det med en ung Petra på holdet. Petra har spillet bordtennis i 20 år af sit liv, og efter en pause, er hun klar til at tage sin aktive karriere op igen. Hun er svensk – og ja, man kan ikke nævne Petra og bordtennis uden at fortælle, at hun er formand for Svenska Bordtennisförbundet (SBTF) og Executive Vice President i ITTF.

Pia Toelhøj
Pia ToelhøjPia var også med den gang i 1998 (på hold med Petra), da vi vandt sølv i elitedivisionen (eller tabte guld? 😉 ). Men hun tog revanche 3 år senere, da hun spillede sig til DM-titlen ved DM-senior i damesingle. Pias bordtennisopdragelse har fundet sted i Hillerød, så det er dejligt at se Pia tilbage i en bordtennishal i Hillerød.

Se på DBTU.dk hvilke hold der spiller med i Elitedivisionen i 2016/17

Tina Stochmal
Tina_StochmalI 2012 og 2013 var Tina med til at skaffe DM-hold titlen til København. Kan hun gøre det igen i Hillerød?  🙂
Tina kommer til Hillerød fra CPH Bordtennis, hvor hun i år har været en vigtig spiller på klubbens hold, der nåede til Elitedivisionens semifinaler.
Med sin lange og aktuelle erfaring i elitedivisionen er Tina udpeget som holdleder for elitedivisionsholdet.

Stefanie Harbo Christensen
Stefanie Harbo ChristensenLandsholdsspiller og nykåret svensk holdmester for Eslövs bordtennisdamer. Med 2 sejre af 2 mulige i den svenske holdfinale har Stefanie bevist, at hun hører til i toppen af nordisk damebordtennis.
Da Stefanie spiller for Eslövs damehold i den svenske eliteserie, kan hun dog ikke spille i den danske elitedivision. Til gengæld er hun frisk på at hjælpe Hillerød-herrerne på divisionsholdene.

 

Celine Sophie Røn Andersen
Celine_Sophie Roen AndersenCeline er ikke en del af tilgangen til klubben – næh nej – hun er ‘vores egen’ :). Celine er 15 år og har altid spillet i Hillerød. Med en hel stribe af ØM-medaljer er der ingen tvivl om, at hun er ved at udvikle sig til en rigtig god seniorspiller. For Celine bliver det en udfordring og en del af hendes udvikling, at prøve kræfter med de stærke damer i landets stærkeste række.


Alt dette er kommet på plads i en travl periode, der nærmest kan sammenlignes med fodboldverdenens transfer-vindue.

Sportschef Jesper Møller fortæller til hjemmesiden, at det har været en blanding af målrettet arbejde og heldige tilfældigheder, der har skabt tilgangen på damesiden. “Det er klart, at vi glæder os til at følge holdet i elitedivisionen. Efter nedrykning i år, havde vi egentlig kun en plads i 1. division, men efterhånden som der kom navne på spillere til den kommende sæson, tegnede der sig et billede af et rigtig stærkt hold, og vi glade for, at vi efter ansøgning, nu kan give damerne en plads i den stærkeste række. Det kunne da være spændende, hvis holdet kan nå med i slutspillet og kæmpe om medaljer” slutter Jesper.

Fra hele HGI Hillerød Bordtennis skal der lyde et varmt VELKOMMEN TIL KLUBBEN til alle damerne.

Print Friendly, PDF & Email

You may also like...